Mediator in Arnhem bij scheiden

Ben je op zoek naar een mediator in Arnhem? Ik ben Henk van den Dungen, een ervaren mediator in Arnhem en omstreken. Ik bied goedkoop en snel hulp aan bij scheiden. Met mediation in Arnhem wordt de oplossing voor jullie conflict en geschillen in samenspraak bereikt. Tijdens de mediation wordt namelijk ook gewerkt aan de onderlinge verhoudingen. Dit betekent dat de afspraken duurzaam zijn en goed kunnen worden nagekomen.

Vrijblijvend intakegesprek

Liever direct contact?
Mail dan naar: henk@vandendungenmediation, of bel: 06 – 502 63 200.

 • Jarenlange ervaring
 • Hoge kwaliteit tegen een scherp tarief
 • Oplossingsgericht
 • Gratis kennismakinggesprek
 • Komt op afspraak aan huis
 • Ook buiten kantoortijden beschikbaar

Scheiden en er samen goed uitkomen

De emoties lopen bij een scheiding vaak hoog op. Goede afspraken maken en vastleggen is dan best moeilijk. Maar het is toch zeker het beste – voor de kinderen en voor de ouders – om er samen goed uit te komen. Het kan zeer bevorderend werken om een mediator in de arm te nemen tijdens het maken van deze afspraken.

Ik werk efficiënt, eerst overleg met jullie aan tafel, dan maak ik concept stukken; ik stuur die concepten per mail naar jullie toe ter controle; jullie opmerkingen bespreken we weer samen aan tafel. Dit scheelt tijd en geld. Met mijn efficiënte en oplossingsgerichte aanpak kom ik snel tot resultaat.

Samen afspraken maken en vastleggen

Als jullie er tijdens de scheiding samen goed uit willen komen, is een scheidingsmediator de beste oplossing. Er moet bij een scheiding veel gebeuren: een Ouderschapsplan plan voor de omgang met, de verblijfplaats en de kosten van de minderjarige kinderen; een Scheidingsconvenant met afspraken over het huis, de financiën, de verdeling van de inboedel en pensioenen. In deze stukken worden ook de kinder- en partneralimentatie geregeld.

Ik help jullie met:

 • Accepteren en verweken van de scheiding
 • Bespreken van de huisvesting
 • Maken van een ouderschapsplan
 • Alimentatieberekeningen
 • Verdelen van de financiën
 • Verdelen van de boedel
 • Verevenen van de pensioenen en levensverzekeringen
 • Echtscheidingsconvenant

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Vrijblijvend intakegesprek

Liever direct contact?
Mail dan naar: henk@vandendungenmediation, of bel: 06 – 502 63 200.

Vanderdungen

Vermijd problemen en kies voor mediaton

Een vechtscheiding met ieder een eigen advocaat, uitlopend op een rechtszaak met tegenspraak, is geen fijne oplossing. Dit kost veel emotionele energie, veel geld en veel tijd. Mediation werkt op basis van samenspraak. Jullie regelen alles samen ‘in der minne’ onder begeleiding van een deskundige, professionele scheidingsmediator. Dit gaat snel en is goedkoop.

Als ervaren mediator respecteer ik de emoties. En bied ik de nodige structuur om de praktische zaken stap voor stap aan te pakken. Ook jullie toekomstige relatie wordt besproken. Dit biedt rust tijdens de mediation en zorgt voor een goede verwerking. Voor kinderen is een stabiele situatie heel belangrijk voor hun ontwikkeling.

Kies voor een gecertificeerde mediator

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister als MfN Registermediator. Het Kwaliteitsregister van de Mediator federatie Nederland (MfN) biedt jullie waarborgen voor de kwaliteit van de aangesloten mediators. Ik vind het belangrijk om u op een open manier van dienst te zijn. Bekijk de informatie op de MfN pagina’s.

Om ingeschreven te zijn in het MfN-register, moet je als mediator voldoen aan de toelatingseisen. Je moet een basisopleiding hebben gevolgd en geslaagd zijn. Ook hebben alle aangesloten mediators een Verklaring omtrent het Gedrag. Bovendien gelden er permanente educatie-eisen. Dat houdt in dat MfN-mediators zichzelf continu bijscholen.

De kosten van een mediator in Arnhem

Jullie kunnen goedkoop en snel hulp krijgen van een mediator. Dit is aanmerkelijk voordeliger dan polariseren op tegenspraak met advocaten. Bovendien werkt het beter, want met mediation wordt de oplossing in samenspraak bereikt. Dit geeft breder draagvlak voor het bereikte resultaat en een nieuwe balans. Meer kans op win-win dan op win-verlies. In mediation wordt gewerkt aan de onderlinge verhoudingen en dit betekent dat je al tijdens de mediation tot rust komt.

 • Jullie kunnen subsidie krijgen via de Raad voor Rechtsbijstand. Ieder van jullie betaalt dan afhankelijk van haar/zijn inkomen, gezinssamenstelling en vermogen.
 • In 2021 is het jaar van toetsing 2019
 • Inkomenstoets per persoon: zonder kinderen onder 18 jaar max. inkomen € 28.600, = en met kinderen onder 18 jaar max. inkomen € 40.400, =
 • Vermogenstoets (toetsing achteraf) norm in 2021 (max. € 15.670, =)
 • De Raad voor Rechtsbijstand betaalt de mediator.
 • Eigen bijdrage: per persoon eenmalig € 56, = of € 112, =. De subsidie wordt per persoon beoordeeld en versterkt. Het kan dus zijn dat een van jullie subsidie krijgt en de ander niet.
 • Als jullie beiden of een van jullie niet in aanmerking komt voor subsidie, werk ik op basis van een uurtarief; dit is € 65, = per partij per uur.
 • Ook rechtsbijstandsverzekeringen vergoeden vaak de kosten van mediation, mits de mediator als MfN-Registermediator gekwalificeerd is en voor familiezaken staat ingeschreven in het register van de Raad voor Rechtsbijstand.
 • Met mijn gestructureerde en oplossingsgerichte aanpak kom ik snel tot resultaat. Ik maak voor de benodigde stukken snel concepten en stuur u die per mail; dit scheelt tijd en geld.
 • Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek en is gratis.

Voorbeeld echtscheiding in regio Arnhem

1. Beginsituatie

Ik werd via een mail benaderd door een vriendelijke, maar verdrietige mevrouw uit een dorp uit de buurt: of ik beschikbaar was voor een mediation echtscheiding regio Arnhem die op korte termijn geregeld moest worden. Ik heb positief gereageerd en meteen een afspraak gemaakt voor een intakegesprek met de vrouw en de man samen.

2. Intakegesprek

In het gratis intakegesprek heb ik uitgelegd dat ik optreed als mediator echtscheiding regio Arnhem, hoe mediation werkt en wat de subsidiemogelijkheid is via de Raad voor Rechtsbijstand. Zij hebben samen uitgelegd dat ze allebei definitief besloten hebben te scheiden en dat ze dit voor hun tieners (zoon en dochter) en voor henzelf in goede harmonie willen regelen. Er moest toch ook wel even een traantje worden weggepinkt. Het was voor de vrouw een grote geruststelling dat we meteen en op korte termijn een startafspraak konden maken. En ook niet onbelangrijk: ‘het klikte’ tussen ons.

3. Goede voorbereiding door de vrouw

Omdat de vrouw al veel voorbereid had en ze hierover samen al afspraken hadden gemaakt, wilden ze graag e.e.a. op redelijk korte termijn afronden, want de vrouw ging graag zo spoedig mogelijk apart wonen. Ze had al contact gehad met de woningbouwverenging en er was gelukkig in de buurt een passend huis beschikbaar. Maar om voor die huurwoning in aanmerking te komen moest er een scheidingsconvenant overlegd worden.

4. Snelle start

Het verborgen argument komt pas laat op tafel (er was geen logeerkamer). Ze wilden in goed overleg scheiden, maar de man moest op de bank slapen. Samen slapen in hun tweepersoonsbed voelde niet meer prettig, vooral daarom wilden ze vaart maken. Ik kon aan hun wens om snel te starten voldoen. Ik heb de mediation overeenkomst opgemaakt en met de bijlagen te weten het mediation-reglement en de gedragsregels voor mediators van de Mediation federatie Nederland aan hen gemaild.

5. Mediation

De mediation liep voorspoedig. Ze waren inderdaad al ver gekomen met het afspreken van hun scheiding. De kinderen waren goed ingelicht. Het ouderschapsplan was dan ook snel klaar, de kinder- en partneralimentatie werden ze het in onderling over eens en over de boedelverdeling ook. Het gezamenlijke koophuis had een kleine overwaarde en die werd 50/50 verdeeld, evenals de wederzijdse pensioenen.

6. Probleem

Het overzetten van de oude hypotheek op naam van de man bleek ingewikkelder dan gedacht, vanwege de nieuwe regels van de overheid en de banken, maar ook dat kon geregeld worden. De 50% van de overwaarde was genoeg voor de vrouw om het nieuwe huis in te richten.

7. Toch nog snelle afronding

Het convenant is opgesteld en door de advocaat gecontroleerd, daarna getekend en bij de rechtbank bekrachtigd. De man en vrouw hebben daarna afgezien van hoger beroep en de scheiding is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie en daarmee definitief geworden. Binnen twee maanden was alles afgerond. En de vrouw heeft haar huurhuis snel kunnen betrekken.

8. Resultaat

De ondertekening van het convenant was voor man en vrouw een opluchting. De kans voor ieder van hen op een nieuwe start bood rust. De vrouw kon binnenkort
weer in een eigen bed slapen. De relatie was niet beschadigd; ze blijven samen de ouders van hun twee tieners.

Neem direct contact op

Heb je ook behoefte aan mediation tijdens jouw echtscheiding? Neem dan gerust contact met mij op. Ik sta voor jou klaar als mediator in Arnhem. Je neemt contact met me op door me te bellen op 06 – 502 63 200 of stuur een e-mail naar henk@vandendungenmediation. Ik sta voor jullie klaar om jullie te helpen. Ook als je nog vragen hebt, kun je gerust contact opnemen.

Vrijblijvend intakegesprek

Liever direct contact?
Mail dan naar: henk@vandendungenmediation, of bel: 06 – 502 63 200.