Mediator in Arnhem inschakelen?

Op zoek naar een mediator in Arnhem? Ik ben Henk van den Dungen, een ervaren mediator in deze regio. Ik bied goedkoop en snel hulp aan bij scheiden. Middels mediation wordt in samenspraak met jullie de oplossing voor jullie conflict en geschillen bereikt. Tijdens de mediation wordt namelijk ook gewerkt aan de onderlinge verhoudingen, de afspraken zijn duurzaam en kunnen goed worden nagekomen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek, of neem contact op voor meer informatie over wat ik als mediator kan betekenen tijdens de scheiding.

Vrijblijvend intakegesprek

Liever direct contact?
Mail dan naar: henk@vandendungenmediation.nl, of bel: 06 – 502 63 200.

Mediator Arnhem
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • 90% slagingskans
 • Veel kennis opgebouwd
 • Gecertificeerde MFN mediator
 • Scherp tarief
 • Ook buiten kantoortijden beschikbaar

Bemiddeling van mediator in Arnhem

De emoties lopen bij een scheiding vaak hoog op. Goede afspraken maken en vastleggen is dan best moeilijk. Maar het is toch zeker het beste – voor de kinderen en voor de ouders – om er samen goed uit te komen. Het kan zeer bevorderend werken om een mediator in Arnhem in de arm te nemen tijdens het maken van deze afspraken. Ik werk efficiënt. Dit scheelt tijd en geld. Met mijn efficiënte en oplossingsgerichte aanpak kom ik middels mediation snel tot resultaat.

Mediation
Mediator Arnhem

Onderschapsplan tot huisvesting

Als jullie er tijdens de scheiding samen goed uit willen komen, is een mediator in Arnhem de beste oplossing. Er moet bij een scheiding veel gebeuren. Van een ouderschapsplan tot de echtscheidingsconvenant. Tijdens een scheiding hou ik me als mediator bezig met:

 • Accepteren en verwerken van de scheiding
 • Bespreken van de huisvesting
 • Maken van een ouderschapsplan
 • Alimentatieberekeningen
 • Verdelen van de financiën
 • Verdelen van de boedel
 • Verevenen van de pensioenen en levensverzekeringen
 • Echtscheidingsconvenant

MfN Registermediator

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister als MfN Registermediator. Het Kwaliteitsregister van de Mediator federatie Nederland (MfN) biedt jullie waarborgen voor de kwaliteit van de aangesloten mediators. Ik vind het belangrijk om men op een open manier van dienst te zijn. Om ingeschreven te zijn in het MfN-register, moet je als mediator voldoen aan de toelatingseisen. Je moet een basisopleiding tot mediator hebben gevolgd en geslaagd zijn. Ook hebben alle aangesloten mediators een Verklaring omtrent het Gedrag. Bovendien gelden er permanente educatie-eisen. Dat houdt in dat MfN-mediators zichzelf continu bijscholen.

Mediator Arnhem

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Vrijblijvend intakegesprek

Liever direct contact?
Mail dan naar: henk@vandendungenmediation.nl, of bel: 06 – 502 63 200.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Neem contact op

Voorbeeld echtscheiding in regio Arnhem

1. Beginsituatie

Ik werd via een mail benaderd door een vriendelijke, maar verdrietige mevrouw uit een dorp uit de buurt. Ze vroeg of ik beschikbaar was voor een mediation echtscheiding regio Arnhem die op korte termijn geregeld moest worden.

2. Intakegesprek

In het gratis intakegesprek over mediation heb ik uitgelegd dat ik optreed als mediator echtscheiding regio Arnhem, hoe mediation werkt en wat de subsidiemogelijkheid is via de Raad voor Rechtsbijstand. Zij hebben samen uitgelegd dat ze allebei definitief besloten hebben te scheiden en dat ze dit voor hun tieners (zoon en dochter) en voor henzelf in goede harmonie willen regelen.

3. Goede voorbereiding

Omdat de vrouw al veel voorbereid had en ze hierover samen al afspraken hadden gemaakt, wilden ze graag e.e.a. op redelijk korte termijn afronden, want de vrouw ging graag zo spoedig mogelijk apart wonen. Maar om voor een huurwoning in aanmerking te komen moest er een scheidingsconvenant overlegd worden.

4. Snelle start

Het verborgen argument komt pas laat op tafel (er was geen logeerkamer). Ze wilden in goed overleg scheiden, maar de man moest op de bank slapen. Ik kon aan hun wens om snel te starten voldoen. Ik heb de mediation overeenkomst opgemaakt en naar hen gemaild.

5. Mediation

De mediation liep voorspoedig. Ze waren inderdaad al ver gekomen met het afspreken van hun scheiding. De kinderen waren goed ingelicht. Het ouderschapsplan was dan ook snel klaar, de kinder- en partneralimentatie werden ze het in onderling over eens en over de boedelverdeling ook.

6. Probleem

Het overzetten van de oude hypotheek op naam van de man bleek ingewikkelder dan gedacht, maar ook dat kon geregeld worden. De 50% van de overwaarde was genoeg voor de vrouw om het nieuwe huis in te richten.

7. Toch nog snelle afronding

Het convenant is opgesteld en door de advocaat gecontroleerd, daarna getekend en bij de rechtbank bekrachtigd. De man en vrouw hebben daarna afgezien van hoger beroep en de scheiding is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie en daarmee binnen twee maanden definitief geworden.

8. Resultaat

De ondertekening van het convenant was voor man en vrouw een opluchting. De kans voor ieder van hen op een nieuwe start bood rust. De relatie was niet beschadigd, ze blijven samen de ouders van hun twee tieners.

Mediator in Arnhem nodig? Neem contact op!

Heb je ook behoefte aan mediation? Neem dan gerust contact met mij op. Ik sta voor jou klaar als mediator in Arnhem. Je neemt contact met me op door me te bellen op 06 – 502 63 200 of stuur een e-mail naar henk@vandendungenmediation. Ik sta voor jullie klaar om jullie te helpen. Ook als je nog vragen hebt over bijvoorbeeld mediation, de kosten of over bijvoorbeeld overheidsmediation, kun je gerust contact opnemen.